Conopida cu carne de vita si smantana
PrinteazaConopida cu carne de vita si smantana din: carne de vita, ceapa, ulei, rosii, faina, conopida, sare, patrunjel, smanatana.
- 800 g carne de vită
- 2 cepe
- 120 ml ulei
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 lingură făină
- 1,5 kg conopidă
- sare
- pătrunjel verde
- 300 g roşii
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei. Scoateţi-le apoi în alt vas şi, în sosul rămas, puneţi făina şi ceapa tocată; căliţi puţin şi stingeţi cu supă ori cu pasta de roşii dezlegată cu apă. Lăsaţi vasul să mai fiarbă la foc domol 20 de minute.
Strecuraţi sosul, puneţi peste carne şi fierbeţi până când aceasta este aproape pătrunsă.
Separat, spălaţi conopida cu apă sărată, rupeţi-o în bucheţele, căliţi-o puţin şi puneţi-o peste carne. Adăugaţi roşiile fără pieliţă şi seminţe şi mai lăsaţi vasul pe foc 20 de minute.
La masa aduceţi preparatul separat.
Presăraţi verdeaţa peste conopidă şi, mai înainte de a fi servită, puneţi smântână după gust.
Pofta buna!