Conopidă cu carne de vită
PrinteazaConopidă cu carne de vită
- 700 g carne de vită
- 2 cepe
- 120 g ulei
- 1 lingură de bulion pastă
- 1 lingură de făină
- 1,500 kg conopidă
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- 300 g roşii
- 200 g smîntînă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul rămas, se pun făina şi ceapa tocată, se călesc puţin şi se stinge cu puţină supă sau apă şi cu bulionul.
Se mai fierbe circa 20 minute. Se strecoară peste carne şi se fierbe pînă ce carnea este aproape făcută.
Conopida se spală, se rupe bucăţele (fără cotoare) se căleşte puţin şi se pune peste carnea cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate şi se mai fierb împreună circa 20 minute.
Verdeaţa se toacă şi se presară pe conopidă înainte de a fi servită.
Smantana se serveşte separat.
Pofta buna!