Conopidă cu ciuperci si cascaval

Printeaza

 Conopida cu ciuperci si cascaval din: conopida, ciuperci, unt, cascaval, galbenus, faina, lapte, sare, pesmet.

Ingrediente:PD*25205002

  • 1 conopidă
  • 200 g ciuperci
  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 1 gălbenuş
  • 1-2 linguri făină
  • 150 ml lapte
  • sare
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Conopida se fierbe în apă cu sare, după ce în prealabil a fost curăţată, spălată şi desfăcută bucheţele. Ciupercile se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă bine în 50 g unt. Se face un sos alb din 50 g unt, făină şi lapte.

Intr-un vas termorezistent, care a fost uns şi tapetat cu pesmet, se pun bucheţelele de conopidă, se presară cu caşcaval ras, apoi se aşază un strat de ciuperci peste care se toarnă sosul alb.

Ultimul strat e format din bucheţele de conopidă, caşcaval ras şi un gălbenuş de ou. Se introduce vasul la cuptor, şi când se rumeneşte compoziţia, e semn că e gata.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am facut pana acum conopida cu ciuperci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.