Conopida cu creveti si cascaval

Printeaza

Conopida cu creveti si cascaval din: conopida, creveti, lapte, cascaval, sare, unt, faina, piper, nucsoara.

Ingrediente:Conopida cu creveti si cascaval

  • o conopidă medie
  • 200 g creveti decorticati
  • 65 ml lapte
  • 50 g caşcaval
  • sare

Pentru sos:

  • 45 g unt
  • 45 g făină
  • 60 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Conopida se desface bucheţele care se spală bine şi apoi se pun la fiert în apă cu lapte şi sare. Se lasă 10 minute, timp în care se face sosul alb, pentru care se topeşte untul, se rumeneşte făina şi se stinge cu lapte.
Se lasă pe foc 5 minute şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară.

Se unge cu unt un vas de cuptor si se pun conopida şi crevetii.

Se toarnă sosul alb, se presară caşcavalul ras si se lasă la cuptor 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.