Conopida cu creveti si cascaval
PrinteazaConopida cu creveti si cascaval din: conopida, creveti, lapte, cascaval, sare, unt, faina, piper, nucsoara.
- o conopidă medie
- 200 g creveti decorticati
- 65 ml lapte
- 50 g caşcaval
- sare
Pentru sos:
- 45 g unt
- 45 g făină
- 60 ml lapte
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Conopida se desface bucheţele care se spală bine şi apoi se pun la fiert în apă cu lapte şi sare. Se lasă 10 minute, timp în care se face sosul alb, pentru care se topeşte untul, se rumeneşte făina şi se stinge cu lapte.
Se lasă pe foc 5 minute şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară.
Se unge cu unt un vas de cuptor si se pun conopida şi crevetii.
Se toarnă sosul alb, se presară caşcavalul ras si se lasă la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!