Conopida cu orez
PrinteazaConopida cu orez
- 3 ceşti de orez basmati
- o conopidă
- 3 cartofi
- o linguriţă pastă de ghimbir şi una de usturoi
- 4 ardei picanţi verzi tocaţi
- 1/4 ceaşcă de ulei vegetal
- o linguriţă de praf cucurmina
- 3 cepe tocate
- 3 tomate tocate
- sare
Preparare:
Se frige încet orezul în uleiul vegetal, se fierbe apoi în oala minune. Conopida, spălată, curăţată bucheţele, se fierbe. Se taie cartofii cubuleţe şi se prăjesc în ulei.
Se încălzeşte ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa, pasta de ghimbir, de usturoi şi roşiile tocate. Se frige cu praful de curmina, praful de ardei iute şi ardeii verzi, amestecând totul cu orezul fiert.
Se adaugă cartofii prăjiţi. Se garniseşte cu foile de coriandru şi se serveşte caldă, cu murături sau iaurt.
Pofta buna!
Imi place mult conopida. O sa incerc si eu reteta asta.