Conopida cu orez

Printeaza

Conopida cu orez

Ingrediente:Conopida cu orez

  • 3 ceşti de orez basmati
  • o conopidă
  • 3 cartofi
  • o linguriţă pastă de ghimbir şi una de usturoi
  • 4 ardei picanţi verzi tocaţi
  • 1/4 ceaşcă de ulei vegetal
  • o linguriţă de praf cucurmina
  • 3 cepe tocate
  • 3 tomate tocate
  • sare

Preparare:

Se frige încet orezul în uleiul vegetal, se fierbe apoi în oala minune. Conopida, spălată, curăţată bucheţele, se fierbe. Se taie cartofii cubuleţe şi se prăjesc în ulei.

Se încălzeşte ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa, pasta de ghimbir, de usturoi şi roşiile tocate. Se frige cu praful de curmina, praful de ardei iute şi ardeii verzi, amestecând totul cu orezul fiert.

Se adaugă cartofii prăjiţi. Se garniseşte cu foile de coriandru şi se serveşte caldă, cu murături sau iaurt.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place mult conopida. O sa incerc si eu reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.