Conopidă cu ouă la cuptor
PrinteazaConopidă cu ouă la cuptor
- 1 conopidă
- 100 g unt
- 2 ouă
- 4 linguri de pesmet
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10- .15 minute, iar separat fierbi ouăle. După ce conopida s-a fiert, o laşi să se scurgă, cureţi şi ouăle şi treci gălbenuşurile printr-o sită sau le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Aşezi iapoi bucheţelele de conopidă într-o tavă unsă cu unt, pre- ‘sari gălbenuşul pasat şi dai totul la cuptorul încins în prealabil, dar lasi usa lui între-deschisă.
Intre timp, rumeneşti pesmetul în unt topit, apoi îl presari peste conopidă şi mai laşi 10 minute. După ce conopida s-a rumenit puţin, scoţi mâncarea din cuptor, pui pătrunjelul tăiat fin si o servesti imediat.
Conopidă cu ouă la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- conopida cu ou la cuptor
- conopida cu oua la cuptor