Conopida cu oua si pesmet

Printeaza

Conopida cu oua si pesmet din: conopidă, ouă, pesmet, unt, sare.

Conopida cu oua si pesmet

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se desface conopida în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu sare, care clocoteşte.

Se scoate după un sfert de oră, se trece fiecare bucheţel prin ouă bătute şi prin pesmet şi se aşează în straturi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu puţin pesmet.

Restul de ou se pune peste conopidă, se introduce forma în cuptorul cald şi se coace o jumătate de oră. Se scoate din cuptor când a devenit puţin aurie. Se serveşte calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.