Conopidă cu păpădie
PrinteazaConopidă cu păpădie
Ingrediente:
- o conopidă
- un pahar de ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- frunze de păpădie
- sare şi piper după gust
Preparare:
Păpădia se spală bine şi se rupe în bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine.
Usturoiul de curăţă, se taie mărunt şi se căleşte într-un vas cu ulei încins. Se adaugă conopida imediat ce usturoiul începe să-şi schimbe culoarea.
Conopida se lasă la rumenit, amestecându-se din când în când. Se presară sare şi piper şi se acoperă totul cu apă călduţă.
Se lasă la foc mic până ce conopida se înmoaie. Se scoate pe platoul de servire şi se ornează cu frunze de păpădie, spălate şi scurse. Se serveşte calda.
Conopidă cu păpădie
Pofta buna!
N-am mai incercat conopida cu papadie. Suna interesant.