Conopida cu pui si nucsoara

Printeaza

Conopida cu pui si nucsoara din: conopida, unt, piept de pui, ciuperci, verdeata, piper, sare, nucsoara, ceapa, ou, pesmet, grasime.

Ingrediente:Conopida cu pui si nucsoara

  • un kg conopidă
  • 100 g unt
  • două piepturi de pui
  • 100 g ciu­perci şi verdeaţă
  • puţin piper
  • 5 g sare
  • puţină nucşoară
  • 25 g ceapă prăjită
  • un ou
  • 50 g pesmet
  • 150 g grăsime

 

Mod de preparare:

Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi de vită), se amestecă apoi cu ciupercile înăbuşite şi tocate, verdeaţă, piper, sare, nucşoară şi ceapă prăjită.

Cu această compoziţie se îmbibă bucheţelele de conopidă, li se dă formă de chiftele, apoi se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc în grăsime încinsă. Se servesc cu sos tomat în care s-au pus puţină zeamă de lămâie şi zahăr sau cu un sos Bechamel.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. De ce nu ai zis invers, pui cu conopida, in loc de conopida cu pui, asa mi se pare corect

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.