Conopida cu pui si nucsoara
PrinteazaConopida cu pui si nucsoara din: conopida, unt, piept de pui, ciuperci, verdeata, piper, sare, nucsoara, ceapa, ou, pesmet, grasime.
- un kg conopidă
- 100 g unt
- două piepturi de pui
- 100 g ciuperci şi verdeaţă
- puţin piper
- 5 g sare
- puţină nucşoară
- 25 g ceapă prăjită
- un ou
- 50 g pesmet
- 150 g grăsime
Mod de preparare:
Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi de vită), se amestecă apoi cu ciupercile înăbuşite şi tocate, verdeaţă, piper, sare, nucşoară şi ceapă prăjită.
Cu această compoziţie se îmbibă bucheţelele de conopidă, li se dă formă de chiftele, apoi se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc în grăsime încinsă. Se servesc cu sos tomat în care s-au pus puţină zeamă de lămâie şi zahăr sau cu un sos Bechamel.
Poftă bună!
De ce nu ai zis invers, pui cu conopida, in loc de conopida cu pui, asa mi se pare corect