Conopida cu rosii si usturoi

Printeaza

Conopida cu rosii si usturoi din: conopida, ulei de masline, rosii, otet de vin, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Conopida cu rosii si usturoi

  • 1 conopidă de circa 1 kg
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 roşii
  • 1/3 pahar de oţet de vin roşu
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

lei o conopidă şi o desfaci în bucheţele. Speli şi fierbi bucheţelele circa 20 de minute la aburi.

Zdrobeşti usturoiul, îl pui într-un borcan, adaugi uleiul, oţetul, roşiile tăiate cuburi, sare, piper şi agiţi bine compoziţia. Aşezi conopida pe un platou şi o acoperi cu sosul din borcan.

Speli pătrunjelul, îl tai mărunt şi îl presari peste buchetele de conopidă. Poţi servi conopida ca aperitiv sau ca garnitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.