Conopida cu rosii si usturoi
PrinteazaConopida cu rosii si usturoi din: conopida, ulei de masline, rosii, otet de vin, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 1 conopidă de circa 1 kg
- 100 ml ulei de măsline
- 2 roşii
- 1/3 pahar de oţet de vin roşu
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
lei o conopidă şi o desfaci în bucheţele. Speli şi fierbi bucheţelele circa 20 de minute la aburi.
Zdrobeşti usturoiul, îl pui într-un borcan, adaugi uleiul, oţetul, roşiile tăiate cuburi, sare, piper şi agiţi bine compoziţia. Aşezi conopida pe un platou şi o acoperi cu sosul din borcan.
Speli pătrunjelul, îl tai mărunt şi îl presari peste buchetele de conopidă. Poţi servi conopida ca aperitiv sau ca garnitură.
Pofta buna!