Conopida cu smantana si branza
PrinteazaConopida cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper.
- 1 conopida mare
- 3 linguri cu smantana
- 150 g crema de branza
- 1 lingura cu marar verde tocat
- 1 lingura cu ulei de masline
- 4 oua
- 100 g parmezan ras
- unt
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune conopida la fiert în apă clocotită cu sare. Lasă vreo şapte minute, scoate-o într-o strecurătoa¬re. Când s-a scurs şi s-a răcorit, desfă-o în bucheţele, toarnă o lingură cu ulei de măsline şi amestecă.
Bate ouăle cu smântână, brânza şi parmezanul, adaugă şi bucheţelele de conopidă, sare şi piper după gust, mărarul tocat. Amestecă uşor pentru omogenizare, apoi toarnă totul într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Presară puţin pesmet şi dă la cuptor vreo 25-30 de minute, până ce se rumeneşte. Se poate servi caldă, dar şi rece.
Conopida cu smantana si branza
Pofta buna!