Conopida cu smantana si cascaval
PrinteazaConopida cu smantana si cascaval din: conopida, smantana, cascaval, unt, pesmet, sare.
- 1 conopidă (sub 1 kg)
- 150 g caşcaval
- 200 g smântână grasă
- 50 g unt
- 3 linguri de pesmet alb
- sare
Mod de preparare:
Spală conopida, desfă-o în bucheţele de mărime potrivită şi pune-o la fiert în 2 l de apă cu o lingură rasă de sare. Las-o să fiarbă 5-6 minute ca să nu se înmoaie prea mult, apoi scoate-o într-o sită, trece-o printr-un jet de apă rece şi las-o la scurs.
Unge cu unt un vas termorezistent, presară pesmetul, pune bucheţelele de conopidă şi toarnă peste ele smântână. Rade caşcavalul şi presară-l peste conopidă, apoi pune vasul în cuptor la foc mediu şi lasă-125-30 de minute, până se rumeneşte frumos caşcavalul.
Pofta buna!