Conopida cu sos alb
PrinteazaConopida cu sos alb din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, marar, ardei, salata verde.
- 1 kg conopidă
- 50 g unt
- 2 linguri făină
- 6-700 ml lapte
- 200 g caşcaval
- sare
- piper alb măcinat
- mărar
- 1/2 dintr-un ardei
- salată verde
Mod de preparare:
Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o aşezi într-un vas de sticlă.
Separat faci sosul alb astfel: încălzeşti untul cu făina, tragi puţin cratiţa de pe foc şi adaugi laptele treptat. Pui din nou sosul pe foc, adaugi caşcavalul ras şi-l laşi până se îngroaşă, amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Potriveşti de sare şi piper şi-l tomi fiebinte peste bucheţelele de conopidă. O ornezi cu mărar verde, ardei gras tăiat fideluţă şi frunze de salată.
Conopida cu sos alb
Pofta buna!
Incoming search terms:
- conopida cu sos alb
- sos alb pentru conopida
- conopida cu sos de smantana
A iesit buna conopida cu sos?