Conopida cu sunca la cuptor
PrinteazaConopida cu sunca la cuptor din: conopida, unt, cascaval, telemea, sunca, faina, patrunjel, lapte, oua, sare, piper, ceapa verde.
- 500 g conopidă
- 100 g unt
- 100 g caşcaval ras
- 100 g brânză telemea
- 150 g şuncă
- 100 g făină
- pătrunjel
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- sare
- piper
- frunze ceapă verde
Mod de preparare:
Cureţi conopida şi o speli bine. Desfaci bucheţele, le fierbi 10 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Prepari un sos din untul încălzit în care adaugi făina şi laptele, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai deoparte.
După ce s-a răcit, adaugi ouăle bătute şi brânza. Tapetezi un vas termorezistent şi aşezi conopida şi şunca tăiată fâşii. Adaugi sosul şi presari piper şi caşcavalul ras. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti cu frunze de ceapă verde tocate şi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!