Conopida cu usturoi la cuptor
PrinteazaConopida cu usturoi la cuptor din: rosii, sare, piper, conopida, ceapa, ulei, usturoi, unt, cascaval.
- 2 roşii mari
- sare
- piper
- 2 conopide mici
- 1 ceapă mică
- 4-5 linguri ulei
- 2-3 căţei usturoi
- unt
- 1/2 pahar apă
- caşcaval
Mod de preparare:
Speli, tai capacele şi scoţi pulpa roşiilor. Le sărezi, le piperezi şi le umpli cu un amestec pe care-l faci din pulpa de roşii rămasă, usturoiul tocat, ceapa călită, o jumătate de conopidă opărită şi mărunţită.
Intr-un vas termorezistent, uns un unt, aşezi roşiile umplute, în jurul lor, bucheţele de conopidă fierte în prealabil în apă cu sare şi stropeşti cu ulei şi puţină apă.
Razi caşcaval şi dai vasul la cuptor 20-30 de minute.
Pofta buna!