Conopida cu cascaval la cuptor din: conopida, unt, faina, cascaval, lapte, sare, piper. Ingrediente: o conopidă medie 50 g unt 50 g făină 300 ml lapte 100 g caşcaval pătrunjel sare piper Mod de preparare: Conopida ruptă bucheţele se pune la fiert 10 minute în apă cu sare. Intre timp, se topeşte untul, se […]
Conopida la cuptor cu aroma de usturoi
PrinteazaConopida la cuptor cu aroma de usturoi din: conopida, unt, pesmet, usturoi, sare, patrunjel.
- 1 conopida
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu pesmet
- 6-8 catei de usturoi
- sare
- 2 linguri cu patrunjel tocat
Mod de preparare:
Spalati conopida sub jet de apa rece, apoi desfaceti in buchete mari. Lasati sa stea 20 minute in apa cu sare, apoi puneti buchetele sa fiarba in apa care clocoteste.
Scoateti conopida dupa 10 minute de fiert. Ungeti o forma de sticla sau o tava teflonata cu unt, tapetati cu 2 linguri de pesmet.
Puneti un strat de conopida, adaugati usturoiul tocat marunt si patrunjel tocat.
Acoperiti cu restul de conopida, presarati pesmet si untul ramas, puneti tava in cuptor pentru 20 minute.
Serviti calda, cu paine proaspata si legume crude alaturi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Conopida cu cascaval la cuptor
Conopida cu usturoi la cuptor
Conopida cu usturoi la cuptor din: rosii, sare, piper, conopida, ceapa, ulei, usturoi, unt, cascaval. Ingrediente: 2 roşii mari sare piper 2 conopide mici 1 ceapă mică 4-5 linguri ulei 2-3 căţei usturoi unt 1/2 pahar apă caşcaval Mod de preparare: Speli, tai capacele şi scoţi pulpa roşiilor. Le sărezi, le piperezi şi le umpli cu un […]
Cartofi si conopida la cuptor
Cartofi si conopida la cuptor din: conopida, cartofi, curcuma, usturoi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conopidă mică 4 cartofi o lingură praf de curcuma 4 căţei usturoi 2 roşii 1/2 legătură pătrunjel 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi […]
Pofta buna!