Conopida la cuptor cu brânză și mărar

Printeaza

Conopida la cuptor cu brânză și mărar din: conopida, branza rasa, marar, sare, piper, ulei.

Această rețetă delicioasă de conopidă la cuptor cu brânză și mărar este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge mai multe legume în dieta lor și să savureze un preparat cu un gust bogat. Conopida este o legumă sănătoasă și plină de vitamine și minerale, în timp ce brânza și mărarul adaugă savoare și textură.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 1 cană de brânză rasă (mozzarella, cheddar sau altă brânză la alegere)
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru ungerea tavii de copt

 

Mod de preparare:

Spălați o conopidă mare și tăiați-o în buchețele. Fierbeți conopida în apă sărată timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devine ușor moale, dar nu prea moale.

În timp ce conopida fierbe, pregătiți un amestec de brânză: amestecați 1 cană de brânză rasă (puteți folosi mozzarella, cheddar sau orice alt tip de brânză preferat) cu 2 linguri de mărar proaspăt tocat.

Scurgeți apa din conopidă și transferați buchețelele într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei.

Presărați amestecul de brânză cu mărar peste conopidă, asigurându-vă că acoperiți toate buchețelele.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți conopida timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când brânza se topește și devine ușor aurie.

 

Conopida la cuptor cu brânză și mărar

Informații nutriționale (aproximative):

  • Calorii: 150 kcal pe porție
  • Carbohidrați: 12 g
  • Proteine: 10 g
  • Grăsimi: 8 g

 

Este o rețetă ușor de preparat, potrivită pentru prânz sau cină, iar aromele îmbietoare vor satisface întreaga familie.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Conopida cu suc de rosii

Conopida cu suc de rosii

Conopida cu suc de rosii din: conopida, suc de rosii. Ingrediente: conopida suc de rosii     Mod de preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se […]

 

 

Somon la gratar cu salata asortata

Somon cu conopida

Somon cu conopida din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g somon 1 ardei capia 5-6 roşii câteva bucheţele de conopidă 2 morcovi tineri 1 porumb copt usturoi 2-3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie boabe de coriandu boabe de piper busuioc sare   Mod de preparare: Somonul se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.