Conopida cu ficati de pui si cascaval

Printeaza

Conopida cu ficati de pui si cascaval din: conopidă, morcov, ficăţei de pui, ulei, caşcaval sau parmezan, oua, patrunjel, sare, piper negru.

Ingrediente:Conopida_cu_ficati_de_pui_si_cascaval

  • 600 g conopidă
  • 1 morcov mare
  • 500 g ficăţei de pui
  • 50 ml ulei
  • 200 g caşcaval sau parmezan
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele. Le speli şi le laşi în apă rece cu sare, pentru 10 minute.

Fierbi conopida timp de 10 minu­te, împreună cu morcovul curăţat şi tăiat în fâşii.

Cureţi ficăţeii de pieliţe şi îi laşi să se scurgă. Prăjeşti ficăţeii în ulei, la foc mediu, până când se rumenesc bine pe toate părţile, apoi îi condimen­tezi cu sare şi piper.

Dai caşcavalul pe răzătoarea mare şi îl amesteci cu ouăle bătute. Intr-un vas termorezistent mai înalt, pui ficăţeii căliţi şi conopida fiartă şi bine scursă, iar printre ei bastonaşe de morcovi fierţi.

Torni deasupra ames­tecul de caşcaval şi ou şi introduci tava în cuptorul preîncălzit.

Coci preparatul la foc mediu spre iute, circa 20-25 de minute sau până se rumeneşte uniform deasu­pra.

Inainte de a porţiona preparatul, îl laşi să se răcească 10-15 minute.

Conopida cu ficati de pui si cascaval

Conopida_cu_ficati_de_pui_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.