Conopida gratinata cu bacon si broccoli
PrinteazaConopida gratinata cu bacon si broccoli din: conopida, broccoli, bacon, cascaval, sare, piper, unt, faina, lapte.
- 250 g conopidă
- 250 g broccoli
- 150 g bacon cubuleţe
- caşcaval ras
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă bucheţelele de conopidă şi broccoli.
Se lasă 20 de minute şi, între timp, se face sosul alb, pentru care se topeşte untul şi se pune făina. S
e lasă un minut pe foc, se toarnă laptele progresiv, amestecând. Se sărează si se piperepză.
Conopida si broccoli se scurg si se pun într-un vas de cuptor, se amestecă bine cu cubuletele de bacon, se toarnă sosul, se presară caşcaval ras si se dă la cuptor 20 de minute.
Conopida gratinata cu bacon si broccoli
Pofta buna!