Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc

Printeaza

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc din: cartofi, conopidă, morcovi, supa de vita, busuioc,  ulei, carne tocată, brânză, roşii decojite, piper măcinat, sare, bulion.

Conopida_gratinata_cu_cartof_carne_si_busuioc

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 250 ml supă de vită
  • 8 frunze de busuioc
  • 4 linguri de ulei
  • 500 g carne tocată
  • 100 g brânză rasă
  • 400 g roşii decojite
  • piper măcinat
  • sare
  • 2 linguri bulion

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în felii groase de un centimetru.

Intr-o oală încăpătoare, se pune la fiert apă, se sărează şi se adaugă cartofii şi bucheţele din conopidă.

Se lasă pe foc aproximativ şapte minute. Când legu­mele sunt fierte al dente, se scurg de apă şi se lasă la răcit, în vas.

Ceapa si morcovii se curata de coaja si se dau pe răzătoarea mare.

Intr-o tigaie mai înaltă, se încinge uleiul de măsline şi se găteşte carnea tocată aproximativ două minute.

Se adaugă peste ea ceapa şi morcovii, sare şi piper, bulionul, roşiile decojite şi frunzele de busuioc, tocate mărunt. Se lasă pe foc, cu capacul pus, 20 de minute.

Se unge un vas rezistent la caldura cu ulei şi se acoperă fundul cu feliile de cartofi şi jumătate din cantitatea de conopidă.

Se adaugă amestecul de came şi roşii preparat şi se acoperă cu restul de conopidă fiartă deja.

Dea­supra, se presară brânză rasă şi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Se serveşte caldă.

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc

Conopida_gratinata_cu_cartof_carne_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.