Conopidă gratinată cu branză dulce
PrinteazaConopidă gratinată cu branză dulce
- 1 kg conopidă
- 50 g unt
- 1 linguriţă seminţe de dovleac
- 1 linguriţă seminţe floarea-soarelui
- 4-5 linguri lapte
- 4 linguri smântână
- 250 g brânză dulce
- sare
- chimen
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine moale. Intre timp, se topeşte untul şi se înăbuşă puţin seminţele de floarea-soarelui şi dovleac, după care se sting cu lapte şi smântână.
Se adaugă brânza şi se omogenizează continuu la foc foarte mic, până ce se leagă. Apoi se condimentează cu sare şi chimion. Se scurge conopida şi se aşază într-o tavă sau un vas de Jena, uns şi tapetat cu pesmet, peste care se toarnă crema de brânză şi se dă la cuptor încins.
Se lasă 20-30 de minute. Se scoate şi se presară verdeaţă.
Poftă bună!