Conopida gratinata cu cascaval

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Conopida gratinata cu cascaval

  • un kg conopidă
  • 150 g unt
  • 100 g făină de grâu
  • 250 g lapte
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Conopida se curăţă de frunze şi, întreagă, se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, se desprind bucheţelele. Intr-o tigaie se încinge untul şi se rumeneşte puţin făina, după care se stinge cu lapte cald şi se amestecă la foc mic până când se îngroaşă.

Se trage sosul de pe foc şi se amestecă în el ouăle bătute. Bucheţelele de conopidă se aşază într-un vas termorezistent, uns cu unt, iar deasupra se toarnă sosul.

Se presară caşcaval ras şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, să se gratineze.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.