Conopida gratinata cu cascaval
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper.
- un kg conopidă
- 150 g unt
- 100 g făină de grâu
- 250 g lapte
- 3 ouă
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se curăţă de frunze şi, întreagă, se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, se desprind bucheţelele. Intr-o tigaie se încinge untul şi se rumeneşte puţin făina, după care se stinge cu lapte cald şi se amestecă la foc mic până când se îngroaşă.
Se trage sosul de pe foc şi se amestecă în el ouăle bătute. Bucheţelele de conopidă se aşază într-un vas termorezistent, uns cu unt, iar deasupra se toarnă sosul.
Se presară caşcaval ras şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, să se gratineze.
Poftă bună!