Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola
PrinteazaConopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola din: conopida, cascaval, gorgonzola, unt, lapte, faina, nucsoara
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 100 g mozzarella
- 100 g caşcaval sau brânză galbenă (ceddar) rasă
- 75 g gorgonzola
- 50 g unt
- 400 ml lapte
- 50 g făină
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Separă bucheţelele de conopidă. Spală-le şi fierbe-le timp de 10 minute în apă clocotită cu sare. Scurge-le şi pune-le într-un vas de copt.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Taie mozzarella şi gorgonzola în bucăţi mici. Pregăteşte un sos bechamel astfel: topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă făina dintr-o dată.
Amestecă repede, pentru scurt timp. Toarnă laptele treptat, amestecând pentru a preveni cocoloaşele. Când sosul alb este gata, adaugă nucşoara şi bucăţile de gorgonzola şi mozzarella.
Toarnă sosul bechamel peste conopidă, presară caşcavalul şi coace timp de 30 minute. Serveşte fierbinte.
Conopida gratinata cu mozzarella, cascaval si gorgonzola
Pofta buna!