Conopida gratinata cu nuci si branza
PrinteazaConopida gratinata cu nuci si branza din: conopidă, lapte, unt, frunze proaspete de dafin, amidon, brânză Cheddar, pâine albă, miez de nucă.
Ingrediente:
- 1 conopidă foarte mare
- 500 ml de lapte
- 50 g de unt
- 3 frunze proaspete de dafin
- 3 linguri de amidon
- 140 g de brânză Cheddar, rasă
- 25 g de pâine albă, ruptă în bucăţi mici
- 50 g miez de nucă, tocat
Mod de preparare:
Taie conopida în buchetele de mărime egală, de jur-împrejurul cotorului, apoi dă în clocot o oală mare cu apă sărată. Pune în ea conopida şi fierbe-o 8 minute său până când devine fragedă.
Scurge-o într-o strecurătoare mare şi las-o să se usuce. Dacă e nevoie, agită strecurătoarea pentru a scăpa de cât mai multă apă din micile crăpături ale bucheţelelor de conopictă. Aranjează-le într-un vas ceramic mare.
Pentru a face sosul, toarnă laptele într-o oală, adaugă untul, frunzele de dafin şi amidonul, şi încălzeşte ingredientele la foc mic, amestecând tot timpul, până când sosul se îngroaşă şi devine cremos.
Indepărtează frupzele de dafin, adaugă 100g de brânză şi asezonează după gust. Toarnă sosul peste conopidă şi presară deasupra restul de brânză.
Incinge cuptorul la 220°C. Presară pâinea şi nuca peste-conopidă şi coace mâncarea 25 de minute, până când devine aurie.
Conopida gratinata cu nuci si branza
Pofta buna!