Conopida gratinata cu rosii si usturoi
PrinteazaConopida gratinata cu rosii si usturoi din: conopidă, ardei graşi roşii, rosii, cascaval, patrunjel, sare, piper, busuioc, unt.
Ingrediente:
- 1 conopidă, tăiată în bucheţele
- 2 ardei graşi roşii, tocaţi
- 2 rosii, tocate
- 150 g cascaval
- patrunjel
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
- unt
Mod de preparare:
Incingi cuptorul şi ungi cu puţin unt patru forme. într-o oală cu apă clocotind, opăreşti bucheţelele de conopidă aproximativ 5 minute.
In acest timp, pui într-un blender roşiile, ardeii, usturoiul, pătrunjelul, sarea şi piperul. Mixezi câteva secunde până obţii o pastă mai groasă.
Torni din această compoziţie în forme, aşezi bucheţelele de conopidă şi dai la cuptor 20-30 de minute. Cu 5 minute înainte de a le scoate, presari caşcaval răzuit şi mai laşi la cuptor. Le serveşti calde, ornate cu frunze de busuioc.
Conopida gratinata cu rosii si usturoi
Pofta buna!
A iesit foarte buna conopida