Conopida gratinata cu sos
PrinteazaConopida gratinata cu sos din: conopida, morcov, cascaval, nucsoara, unt, faina, lapte, telemea, ceapa, sare, piper.
- 1 conopidă mică
- 1 morcov mare
- caşcaval
- nucşoară
Pentru sos:
- 1/2 pachet unt
- 3 linguri făină
- 300 ml lapte
- 200 g telemea de vacă
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare, împreună cu morcovul mărunţit şi le laşi la scurs.
Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi făina, laptele, amestecând constant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic.
La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.
Intr-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida şi (morcovul, iar peste ele, torni sosul şi razi caşcavalul, după gust. Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte.
La servire, poţi presăra nucşoară.
Pofta buna!
Sa stii ca ise foarte buna conopida facuta in felul asta