Conopida gratinata cu unt si cascaval
PrinteazaConopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina, lapte, oua, cascaval, sare.
- 1,5 kg conopida
- 100 g unt
- 60 g faina
- 300 ml lapte
- 3 oua
- 100 g cascaval
- sare
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă conopida de frunze. Se desface în bucheţele care se fierb 20 de minute în apă cu sare.
Făina se căleşte cu o parte din untul înfierbântat,
într-o cratiţă, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se ia cratiţa de pe foc, se adăugă ouăle şi sarea, se amestecă continuu până se obţine o pastă.
Din această compoziţie se aşază într-o tavă un strat gros de 1 cm, deasupra se pun bucheţele de conopidă, se acoperă apoi cu restul din compoziţie şi se presară caşcaval ras deasupra. Se pune tava la cuptor şi se lasă să se rumenească budinca.
Se serveşte fierbinte, stropită cu unt topit.
Pofta buna!