Conopida gratinata cu usturoi

Printeaza

Conopida gratinata cu usturoi din: conopida, ulei, usturoi, apa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 conopidă de mărime mijlocie
  • 1 cană ulei de măsline
  • 4 căţei usturoi, tăiat mărunt
  • 1 pahar apă caldă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Conopida gratinata cu usturoi:

Conopida se curăţă, se spală, se desface în bucheţele, se spală din nou şi se lasă o oră într-un vas cu apă sărată.

Se scoate si se lasă la scurs.

Usturoiul se căleşte într-un vas cu ulei încins, adăugându-se, când începe să îşi schimbe culoarea, conopida.

Se lasă la prăjit, la foc moderat, până aceasta se rumeneşte frumos.

Se sărează, se piperează şi se adaugă apa caldă. Se dă focul la mic şi se lasă până ce conopida se înmoaie.

Se serveşte cu frunze de păpădie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.