Conopida gratinata cu usturoi
PrinteazaConopida gratinata cu usturoi din: conopida, ulei, usturoi, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 conopidă de mărime mijlocie
- 1 cană ulei de măsline
- 4 căţei usturoi, tăiat mărunt
- 1 pahar apă caldă
- sare
- piper
Mod de preparare Conopida gratinata cu usturoi:
Conopida se curăţă, se spală, se desface în bucheţele, se spală din nou şi se lasă o oră într-un vas cu apă sărată.
Se scoate si se lasă la scurs.
Usturoiul se căleşte într-un vas cu ulei încins, adăugându-se, când începe să îşi schimbe culoarea, conopida.
Se lasă la prăjit, la foc moderat, până aceasta se rumeneşte frumos.
Se sărează, se piperează şi se adaugă apa caldă. Se dă focul la mic şi se lasă până ce conopida se înmoaie.
Se serveşte cu frunze de păpădie.
Pofta buna!