Conopida gratinata
PrinteazaConopida gratinata
- 750 g conopidă
- 3 linguri unt
- 2 linguri caşcaval ras (sau parmezan)
- 10 linguri sos polonez
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm conopida de cocean şi de frunzele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă clocotită. Adăugăm după gust o bucăţică de unt (o lingură de masă pentru o căpăţînă mijlocie) şi lăsăm să fiarbă acoperit, fără să dea în clocot.
Cînd conopida este pe jumătate gata, tragem oala la margimea plitei şi o lăsăm acolo pînă ce conopida fierbe complet.
Atunci scoatem conopida pe o sită, o punem într-un vas de sticlă rezistentă la foc, acoperim cu sos alb.
Presărăm caşcaval ras, stropim cu unt topit şi dăm la cuptor ca să prindă o coajă rumenă.
Pofta buna!