Conopida gratinata

Printeaza

Conopida gratinata

Ingrediente:Conopida gratinata

  • 750 g conopidă
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri caşcaval ras (sau parmezan)
  • 10 linguri sos polonez
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţăm conopida de cocean şi de frun­zele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă clocotită. Adăugăm după gust o bucă­ţică de unt (o lingură de masă pentru o căpăţînă mijlocie) şi lăsăm să fiarbă acoperit, fără să dea în clocot.

Cînd co­nopida este pe jumătate gata, tragem oala la margimea plitei şi o lăsăm acolo pînă ce conopida fierbe complet.

Atunci scoa­tem conopida pe o sită, o punem într-un vas de sticlă rezistentă la foc, acoperim cu sos alb.

Presărăm caşcaval ras, stro­pim cu unt topit şi dăm la cuptor ca să prindă o coajă rumenă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.