Salată de Boeuf Reinterpretată din: piept de pui, cartofi dulci, pastarnac, fasole verde, avocado, iaurt grecesc, sare, piper, chimen. Descoperă o versiune modernă a clasicului salată de boeuf! Combinație inedită de ingrediente pentru un gust unic. Rețetă detaliată cu valori nutriționale incluse. Salata de boeuf, un clasic al bucătăriei românești, este un fel de mâncare […]
Conopida cu ierburi aromatice
PrinteazaConopida cu ierburi aromatice din: conopida, naut, usturoi, seminte de chimne si chimion, migdale, patrunjel, marar, lamaie, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare, de aproximativ 1 kg
- 1 conservă de năut
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguriţe seminţe de chimen
- 2 linguriţe seminţe de chimion
- 100 g de migdale
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- zeama de la 1 lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Taie pătrunjelul şi mărarul mărunt, iar migdalele toacă-le grosier.
Taie conopida în bucheţele, pune-le într-un bol şi amestecă-le cu uleiul, usturoiul, chimenul şi chimionul, apoi transferă totul într-o tavă, întinzând floretele de conopidă într-un singur strat.
Dă tava la cuptorul încins la 200°C timp de 30 de minute, până ce conopida se rumeneşte (la jumătatea timpului amestecă în tavă), în ultimele 10 minute, adăugă năutul şi migdalele.
Scoate apoi tava, transferă conopida într-un bol, presară pătrunjelul şi mărarul tocat, adăugă zeama de lămâie, sare şi piper proaspăt râşnit şi amestecă.
Pofta buna!
Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar
Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ceapa, apa, bors de casa, marar, sare, piper, usturoi. Această rețetă de borș de sfeclă roșie cu mărar este o reinterpretare a clasicului borș ucrainean. Ingrediente: 4 sfecle roșii mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 2 litri de apă 1 […]
Incoming search terms:
- cryfce