Conopida imbracata
PrinteazaConopida imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper, oua, pesmet, legume de sezon.
- 1 conopida mijlocie
- 2 linguri cu sare
- 1/2 lamaie
- 4-6 tije de patrunjel
- 2 linguri cu ulei
- sare si piper macinat – pentru marinare
- 1 cana cu ulei
- 2 oua
- 4-5 linguri cu pesmet
- legume de sezon
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida de cotor şi frunze, desfaceţi-o în buchete mai mari, spălaţi sub jet de apă rece, lăsaţi leguma în apă cu sare timp de 60 min.
Fierbeţi conopida în apă care clocoteşte, iar după 10 min scurgeţi de apă şi puneţi să stea într-un castron adânc în care aţi făcut un sos din: 2 linguri cu ulei de salată, zeamă de lămâie, sare, piper măcinat şi frunze de pătrunjel tocate fin.
Amestecaţi, folosind o furculiţă inox, buchetele de conopidă cu sosul picant şi lăsaţi castronul acoperit pentru 20 min ca să se marineze uşor.
Bateţi ouăle ca pentru omletă şi treceţi buchetele de conopidă prin ou, apoi prin pesmet şi prăjiţi în ulei încins.
Scoateţi leguma „îmbrăcată” pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi pe platou ornat cu legume de sezon. Serviţi caldă, lângă pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!