Conopida in aluat cu cartofi pai

Printeaza

 Conopida in aluat cu cartofi pai

Ingrediente:Conopida in aluat cu cartofi pai

  • 1 kg conopidă
  • sare
  • 500 g roşii
  • 3/4 linguri de făină
  • 80 g unt sau ulei pentru prăjit
  • cimbru
  • puţin zahăr
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe în bucăţi egale, se fierbe în apă cu sare circa 6 minute (să nu fie prea fiartă), apoi se strecoară şi se pune pe şervet.

Se încinge uleiul şi fiecare bucată de conopidă se dă prin aluat şi se prăjeşte.

Se aşază pe platou (pe hîrtie dantelată) şi se garniseşte cu buchete de pătrunjel verde şi cu cartofi pai. Separat se serveşte un sos de roşii din unt, făină, puţină supă sau apă, sare, zahăr, cimbru şi roşiile tăiate.

Se fierbe 15 minute şi se dă prin sită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.