Conopida in aluat cu cartofi pai
PrinteazaConopida in aluat cu cartofi pai
- 1 kg conopidă
- sare
- 500 g roşii
- 3/4 linguri de făină
- 80 g unt sau ulei pentru prăjit
- cimbru
- puţin zahăr
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Conopida se rupe în bucăţi egale, se fierbe în apă cu sare circa 6 minute (să nu fie prea fiartă), apoi se strecoară şi se pune pe şervet.
Se încinge uleiul şi fiecare bucată de conopidă se dă prin aluat şi se prăjeşte.
Se aşază pe platou (pe hîrtie dantelată) şi se garniseşte cu buchete de pătrunjel verde şi cu cartofi pai. Separat se serveşte un sos de roşii din unt, făină, puţină supă sau apă, sare, zahăr, cimbru şi roşiile tăiate.
Se fierbe 15 minute şi se dă prin sită.
Pofta buna!