Conopida in aluat cu usturoi
PrinteazaConopida in aluat cu usturoi din: conopida, usturoi, faina, sifon, sare, ulei, ketchup.
- 1 conopidă
- 4-6 căţei de usturoi
- 4 linguri cu făină
- 1 pahar cu sifon
- sare
- 1 cană ulei
- ketchup
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în buchete mari, puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte si săraţi. Fierbeţi-o 15 min, scurgeţi-o bine şi treceţi-o prin mujdei de usturoi, apoi prin faină şi prin aluat obţinut din faină şi sifon.
Prăjiţi în ulei fierbinte, scoateţi pe şerveţele de hârtie şi treceţi pe un platou garnisit cu legume de sezon sau cu frunze de salată de toamnă.
Serviţi cu pâine proaspătă.
Pofta buna!