Conopida in otet
PrinteazaConopida in otet din: conopida, otet, sare, piper, morcov, dafin, apa.
- o conopidă
- sare
- oţet
Pentru saramură:
- 15 g sare/litru de apă
- o linguriţă oţet/litru de apă
- un morcov
- boabe de piper
- 1-2 foi de dafin/borcan
Mod de preparare:
Conopida se desface bucheţele care se acoperă cu apă rece în care se pun 2 linguri sare şi o lingură oţet. Se lasă aşa pentru o oră. Se pun apoi în apă clocotită pentru 2 minute, se scot şi se lasă 10 minute în apă rece.
Se pun apoi în borcane, cu morcovul tăiat, boabe de piper şi foi de dafin. Se pregăteşte saramura cu sare şi oţet în cantităţile menţionate.
Se toarnă saramura clocotită peste conopidă, se pun capace şi se sterilizează pentru 45 de minute la bain-marie.
Pofta buna!