Conopida in sos Bechamel
PrinteazaConopida in sos Bechamel din: conopida, pesmet, sare, patrunjel, unt, lapte, piper.
- 1 conopidă
- 1-2 linguri pesmet
- sare
- pătrunjel
- unt pentru uns
Pentru sos bechamel:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfă conopida în bucheţele, trece-le prin jet de apă rece. Fierbe-le la abur cât să rămână al dente.
Lasă-le la răcorit cât pregăteşti sosul bechamel. Topeşte untul la foc mic, ia de pe foc, adaugă făina şi amestecă rapid ca să nu rămână cocoloaşe.
Pupe cratiţa din nou ţffe foc şi amestecă un minut, pe urmă toarnă treptat laptele. Pune sare şi piper, continuă să amesteci la foc mic circa 15 minute.
Când devine cremos, lasă-1 la răcorit. Tapetează o formă cu unt şi pesmet. Aşază bucheţelele de conopidă, toarnă sosul călduţ şi dă la cuptor 25 de minute sau până când prinde o crustă aurie.
La servire, decorează cu verdeaţă.
Pofta buna!