Conopida invelita
PrinteazaConopida invelita din: conopida, carne, bacon, ceapa, usturoi, ardei, cimbru, busuioc, oua, paine, lapte, sare, piper, nucsoara, boia, vegeta, spanac.
- 1 conopidă mijlocie
- 750 g carne tocată (amestec porc şi vită)
- 12 feliuţe de bacon
- 1 ceapă roşie
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei capia roşu şi 1 ardei verde
- cimbru busuioc uscat
- 2 ouă
- 1 felie de pâine mai veche
- 100 ml lapte dulce
- sare
- piper
- nucşoară
- boia
- vegeta
- 4 cartofi potrivit de mari baby spanac (opţional)
Mod de preparare:
Se fierbe conopida întreagă, în apă cu vegeta, până se înmoaie puţin, apoi se scoate din apă şi se lasă la scurs şi Ia răcit.
Intre timp, se pregăteşte învelişul. Se înmoaie în lapte felia de pâine. într-un vas se amestecă ceapa tocată, carnea, usturoiul, ardeii tăiaţi mărunt, felia de pâine stoarsă de lapte şi ouăle. Se adaugă ierburile aromate, se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi boia după gust şi se omogenizează.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază în mijlocul ei câteva feliuţe de bacon şi 3-4 linguri din compoziţia cu carne. Se aşază peste ea conopida scursă de apă şi se îmbracă uniform cu restul de compoziţie, apoi şi cu feliuţele de bacon.
Se aşază în jurul ei felii de cartofi presărate cu busuioc uscat sau alte mirodenii preferate şi câteva picături de ulei, apoi se acoperă tava cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încins, pentru 45 de min. Spre sfârşitul coacerii, se ia hârtia de pe tavă şi se lasă să se rumenească.
Se taie felii după ce s-a răcorit puţin, apoi se serveşte alături de cartofii copţi şi baby spanac tras în unt, cu puţină sare.
Pofta buna!