Conopida la cuptor cu branza
PrinteazaConopida la cuptor cu branza din: conopida, unt, ciuperci, branza, cimbru, sare, lapte.
- o căpătână mică de conopidă
- 15 ciuperci albe, proaspete
- 100 g unt
- 50 g brânză Gouda
- un pic de cimbru
- sare
Pentru sosul alb:
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- o lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Conopida se rupe bucheţele mici care se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă 10 minute. Ciupercile curăţate se feliază şi se pun la călit în unt.
Se lasă până ce scad foarte bine.
Se face sosul alb din amestecul ingredientelor într-o tigaie, pe foc, apoi se amestecă cu brânza rasă.
Intr-un vas de cuptor se pun conopida şi ciupercile, se toarnă sosul alb şi se presară cimbru. Se lasă la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!