Conopida la cuptor cu ciuperci
PrinteazaConopida la cuptor cu ciuperci din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, cimbru, ciuperci, sofran, sare, piper.
- o conopidă mică
- 100 g unt
- 100 g făină
- 500 ml lapte
- 50 g caşcaval
- o linguriţă cimbru
- 3-4 linguri ciuperci conservate
- şofran, pentru culoare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida curăţată se desparte în mici buchetele care se pun la fiert în apă cu sare.
Intre timp, se topeşte untul, se pune făina, se lasă 2-3 secunde şi se toarnă laptele. Se amestecă pentru desfacere şi se lasă 5 minute la fiert.
Se ia sosul de pe foc, se pun şofranul, caşcavalul, piperul şi cimbrul. Ciupercile se trec sub un jet de apă şi se pun într-un vas de cuptor.
Se pune şi conopida, se toarnă sosul şi se lasă la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!