Conopida la cuptor cu usturoi
PrinteazaConopida la cuptor cu usturoi din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente.
- 1 conopidă
- sare
- 2 linguri cu pesmet
- 3-4 linguri cu ulei sau margarină
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion
- 1 lingură cu zahăr
- condimente
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida, de frunze, spălaţi-o, desfaceţi-o în buchete mari şi puneţi-o să fiarbă în apă care clocoteşte.
Săraţi şi lăsaţi 10 min pe foc potrivit, după care scurgeţi apa şi aşezaţi conopida în formă de sticlă termorezistentă unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu 1 lingură cu pesmet.
Aşezaţi printre buchete usturoi tocat mărunt, condimentaţi, presăraţi 1 lingură cu zahăr şi pesmetul rămas, acoperiţi cu suc de roşii (dacă folosiţi bulion îl desfaceţi în apă rece), lăsaţi forma pe foc mic sau daţi la cuptor 30 min.
Pofta buna!