Conopida cu lapte si cascaval la cuptor
PrinteazaConopida cu lapte si cascaval la cuptor din: conopidă, unt, sare, faina, lapte, cascaval.
Ingrediente:
- un kg conopidă
- 20 g unt pentru tavă
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 750 ml lapte
- 100 g caşcaval raş
Mod de preparare:
Conopida se rupe buchetele care se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Apoi se scurg şi se păstrează la cald.
Se topeşte untul într-o crăticioară, se pune făina, se amestecă şi apoi se toarnă laptele.
Se amestecă şi se fierbe 10 minute la foc mic, până se obţine un sos gros.
Se trage de pe foc şi se pune jumătatea dir cantitatea de caşcaval.
Se pune conopida într-un vas uşor uns cu unt, se toarnă sosul, se pune restul caşcavalului şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Conopida cu lapte si cascaval la cuptor
Pofta buna!