Conopida cu lapte si cascaval la cuptor

Printeaza

Conopida cu lapte si cascaval la cuptor din: conopidă, unt, sare, faina, lapte, cascaval.

 

Ingrediente:

  •  un kg conopidă
  •  20 g unt pentru tavă
  •  sare

Ingrediente pentru sos:

  •  50 g unt
  •  50 g făină
  •  750 ml lapte
  •  100 g caşcaval raş

 

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe buchetele care se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Apoi se scurg şi se păstrează la cald.

Se topeşte untul într-o crăticioară, se pune făina, se amestecă şi apoi se toarnă lap­tele.

Se amestecă şi se fierbe 10 minute la foc mic, până se obţine un sos gros.

Se trage de pe foc şi se pune jumătatea dir cantitatea de caşcaval.

Se pune conopida într-un vas uşor uns cu unt, se toarnă sosul, se pune restul caşcava­lului şi se lasă 20 de minute la cuptor.

 

Conopida cu lapte si cascaval la cuptor

Conopid_cu_lapte_si_cascaval_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.