Conopida cu mar la cuptor
PrinteazaConopida cu mar la cuptor: conopida, praz, gulii, ceapa, mar, sunca, patrunjel, unt, morcov, branza topita, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g conopidă
- 1 fir de praz
- 2 gulii
- 2 cepe
- 1 măr
- 300 g şuncă
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri unt
- 2 bucăţi morcovi raşi pe răzătoarea mică
- 200 g brânză topită
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai prazul în bucăţi mici. Desfaci conopida în bucheţele. Cureţi guliile şi le tai felii subţiri.
Fierbi guliile şi conopida în apă cu sare,timp de 5 minute, toate la un loc. Laşi să se scurgă.
Ceapa şi mărul le cureţi şi le tai cubuleţe, apoi le înăbuşi cu 2 linguri de unt topit. Adaugi morcovii raşi şi mai laşi 5 minute.
Amesteci brânza topită cu pătrunjelul şi torni în cratiţa cu ceapă şi măr. Adaugi sare şi piper după gust. Tai şunca în felii subţiri.
Conopida cu mar la cuptor
Pofta buna!