Conopida si mere murate din: conopida, mere, zahar, otet, sare, apa, busuioc, usturoi, telina.
Ingrediente:
2 conopide mari
2 kg mere mici, acrişoare
2 linguri zahăr
2-3 linguri oţet
4 linguri sare mare, grunjoasă
4 l apă
4 crenguţe de busuioc
1 căpăţână de usturoi
tulpini de ţelină cu frunze
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele şi le speli bine. Speli merele şi tulpinile de ţelină şi le laşi să se scurgă.
Cureţi usturoiul. Fierbi într-o oală apa cu oţetul, sarea şi zahărul, până se dizolvă.
In borcane de 3 litri, pui tulpinile de ţelină cu frunze, apoi câţiva căţei de usturoi şi merele, alternând cu bucheţelele de conopidă şi cu crenguţe de busuioc.
Când ajungi la umerii borcanelor, pui crenguţe de busuioc rupte în bucăţi, ca să ţină restul ingredientelor, să nu se ridice.
Pentru siguranţă, poţi să aşezi în cruce două beţişoare de lemn.
Aşezi borcanele pe lame de cuţit sau pe o tavă metalică şi torni saramura fierbinte.
Capsezi borcanele şi le laşi să se răcească între pături. Le păstrezi în cămară, la rece.
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta […]
O reteta delicioasa de legume murate din: conopida, ceapa, castravete, fasole verde, sare, otet de mere, usturoi, ghimbir, coriandru, zahar tos, mustar, mustar boabe, turmeric sau curry, ardei iute si amidon. Ingrediente: 1 conopida de circa 500 g, desfacuta buchete mici 2 cepe de apa, taiate sferturi 1 castravete mare, taiat in doua pe lungime, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.