Muraturi cu Ciuperci la Borcan pentru Iarna din: ciuperci, ceapa, morcovi, ardei iute, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, seminte de coriandru, sare, zahar, otet de vin alb, apa. Aceasta reteta de muraturi cu ciuperci la borcan este ideala pentru a savura gustul delicios al ciupercilor toata iarna. Ciupercile se combina cu legume aromate […]
Conopida murata
PrinteazaConopida murata din: conopida, morcovi, otet, foi de dafin, piper boabe, sare neiodata, seminte de marar.
- 3 conopide de circa 500 kg fiecare
- 1 kg morcovi
- 100 ml otet
- foi de dafin
- piper boabe
- sare neiodata pentru muraturi
- 1 lingura seminte de marar
Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci în bucheţele pe care le laşi pentru aproximativ 10 minute în 100 ml oţet diluat cu apă rece cât să le acopere.
Această operaţiune are scopul de a îndepărta astfel eventualele insecte ce se ascund printre buchete.
Intre timp, cureţi morcovii, îi speli şi îi tai oblic, în rondele groase de 4-5 mm.
Aşezi buchetele de conopidă în borcane cu volumul de 2 litri, în prealabil spălate şi sterilizate, cărora le-ai cumpărat capace noi.
Printre buchetele de conopidă, intercalezi în fiecare borcan rondele de morcovi şi câte 2 foi de dafin, 1/2 linguriţă boabe de muştar şi de piper.
Fierbi 1 1/2 litri de apă împreună cu 1 1/2 linguri de saregrunjoasă şi seminţele de mărar.
Torni saramura fierbinte peste conopidă, având grijă să aşezi borcanele pe suporturi metalice.
Dacă mai este nevoie de lichid, fierbi apa cu sare, păstrând proporţia 1 lingură de sare la 1 litru de apă.
Inchizi ermetic borcanele şi le pui în cămara.
Conopida murata
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!