Conopida pane cu busuioc
PrinteazaConopida pane cu busuioc din: apa minerala, busuioc, oua, faina, conopida.
- 500 ml apă minerală
- 4 frunze busuioc, tăiate fin
- 3 ouă
- 250 g făină
- 50 g făină amestecată cu piper
- 2 conopide de mărime potrivită
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Combini bine apa minerală cu făina şi ouăle, de la frigider, adaugi busuiocul, sare, după gust, omogenizezi, apoi dai amestecul la rece.
Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, le usuci şi le dai prin făina amestecată cu piper. Incingi uleiul, treci conopida prin aluat şi prăjeşti în baie de ulei.
Le scoţi şi le pui pe un grătar ca să se scurgă uleiul şi bucheţelele să rămână crocante, apoi le aşezi pe şerveţele absorbante şi le serveşti, dacă vrei, cu sos de soia.
Pofta buna!