Conopida pane cu patrunjel
PrinteazaConopida pane cu patrunjel din: conopidă, făină, amidon, lămâi, praf de copt, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, apa, ulei, sare piper, pătrunjel.
Ingrediente:
- o conopidă de un kg
- 75 g făină
- 4 linguri amidon
- sucul a 3 lămâi
- 2 linguriţe praf de copt
- o linguriţă ulei de nuci
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 200 ml apă
- ulei pentru prăjit
- un praf sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
In apă clocotită cu sare se pun pentru 3 minute bucheţele mici de conopidă curăţate. Apoi, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se face aluatul prin amestecarea făinii, a prafului de copt, amidonului, a celor 200 ml apă şi a uleiului de nuci. Se amestecă si se lasă asa. Intre timp, conopida scursă se pune la marinat cu sucul de lămâie, 200 ml ulei, sare si piper. Se lasă o oră.
Se pune pătrunjel fin tocat în aluat, se trec bucheţelele de conopidă prin acesta si se prăjesc în baie de ulei. Se scot cu spumiera pe şervete de hârtie.
Conopida pane cu patrunjel
Pofta buna!