Conopida pane cu garnitura de sfecla rosie
PrinteazaConopida pane cu garnitura de sfecla rosie din: conopida, ulei de masline, ou, faina, sare, piper.
- 1 conopidă de mărime mijlocie
- 1 pahar ulei de măsline
- 1 ou bătut
- 1 pahar făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se desface bucheţele şi fiecare în parte se spală foarte bine. Acestea se pun la fiert, în apă cu puţină sare, aproximativ un sfert de oră. Se lasă la scurs.
Se amestecă oul bătut cu făină, piper, sare, ulei de măsline şi o jumătate de pahar cu apă. După ce s-a omogenizat perfect, prin acest amestec se trec bucăţile de conopidă.
Se pun la prăjit în ulei încins, având grijă să se întoarcă pe toate părţile, spre a se rumeni uniform.
Se serveşte cu garnitură de sfeclă roşie rasă sau andive.
Pofta buna!