Conopida pane cu sos tartar
PrinteazaConopida pane cu sos tartar din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, ou, galbenus, smantana, mustar, zahar pudra, zeama de lamaie, castravecior murat, sare, marar, patrunjel.
- 1 kg conopida de aproximativ 600 g
- 2 oua
- 1-2 lingura faina
- sare
- piper
- 200 ml ulei pentru prajit
pentru sosul tartar:
- 1 ou
- 1 galbenus
- 100 ml ulei
- 100 g smantana
- 1 lingurita mustar
- 1/2 lingurita zahar pudra
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 castarvecior murat
- sare
- cateva fire de marar si patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele pe care le speli şi le opăreşti în apă cu sare. O scurgi în strecurătoare. Baţi ouăle împreună cu făina, sare şi piper după gust. Vei obţine o compoziţie moale. Treci buchetele de conopidă prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le păstrezi la cald.
Pentru sos, fierbi oul tare. Mixezi gălbenuşul fiert cu cel crud şi muştarul. Torni câte puţin ulei şi mixezi până îl încorporezi pe tot. La sfârşit adaugi zeama de lămâie, zahărul, castraveciorul ras fin, sare şi piper după gust.
Stropeşti conopida cu sosul tartar şi o decorezi cu verdeaţă.
Conopida pane cu sos tartar
Pofta buna!