Conopida pane cu sos tartar

Printeaza

Conopida pane cu sos tartar din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, ou, galbenus, smantana, mustar, zahar pudra, zeama de lamaie, castravecior murat, sare, marar, patrunjel.

Ingrediente:Conopida_pane_cu_sos_tartar

  • 1 kg conopida de aproximativ 600 g
  • 2 oua
  • 1-2 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei pentru prajit

pentru sosul tartar:

  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 castarvecior murat
  • sare
  • cateva fire de marar si patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele pe care le speli şi le opăreşti în apă cu sare. O scurgi în strecurătoare. Baţi ouăle împreună cu făina, sare şi piper după gust. Vei obţine o compoziţie moale. Treci buchetele de conopidă prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le păstrezi la cald.

Pentru sos, fierbi oul tare. Mixezi gălbenuşul fiert cu cel crud şi muştarul. Torni câte puţin ulei şi mixezi până îl încorporezi pe tot. La sfârşit adaugi zeama de lămâie, zahărul, castrave­ciorul ras fin, sare şi piper după gust.

Stropeşti conopida cu sosul tartar şi o decorezi cu verdeaţă.

Conopida pane cu sos tartar

Conopida_pane_cu_sos_tartar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.