Conopida pane (varianta)

Printeaza

Conopida pane din: conopida, oua, unt, pesmet, faina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg conopida
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 g pesmet
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Speli conopida întreagă şi o pui la fiert în apă cu sare.

Strecori apa şi rupi bucheţelele de conopidă după ce s-au răcit, le dai prin făină, ou bătut, în care ai pus, după gust, sare, piper, apoi prin pesmet.

Le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi până capătă o culoare arămie plăcută.

Le poţi servi cu unt topit pe deasupra.

Conopida pane

Conopida_pane_varianta

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu […]

retete

Conopidă la Abur cu Aromă Naturală

Conopidă la Abur cu Aromă Naturală din: conopida, sare, piper, ulei de masline, verdeata. Conopida la abur este o modalitate minunată de a păstra integritatea nutrienților și textura crocantă a acestei legume. Acest preparat simplu și sănătos poate fi servit ca garnitură sau ca parte a unei mese principale. Ingrediente: 1 conopidă medie Sare, după […]

 

retete

Conopidă cu Branză si Smantana la Cuptor

Conopidă cu Branză si Smantana la Cuptor din: conopida, branza, smantana, usturoi, unt,s are, piper, oregano, pesmet. Gratinul de conopidă cu brânză este o mâncare reconfortantă și delicioasă, perfectă pentru a încânta papilele gustative. Ingrediente: 1 conopidă medie 200g brânză rasă (puteți folosi brânza cheddar, emmental sau gouda) 1 cană de smântână lichidă (aproximativ 240ml) […]

 

retete

Conopidă Cremoasă la Cuptor cu Arome de Parmezan și Ierburi

Conopidă Cremoasă la Cuptor cu Arome de Parmezan și Ierburi din: conopida, ulei de masline, parmezan, usturoi, ieburi, sare, piper. Această rețetă  este o modalitate ușoară și delicioasă de a pregăti conopida. Ierburile proaspete și usturoiul mărunțit adaugă arome bogate, iar parmezanul ras conferă un gust ușor sărat și cremos. Este o garnitură sau un […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.