Conopida cu papadie si usturoi

Printeaza

Conopida cu papadie si usturoi din: conopida, ulei, usturoi, sare, piper, frunze de papadie.

Ingrediente:Conopida cu papadie si usturoi

  • 1 conopidă tânără
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • 4 căţei usturoi
  • sare şi piper, după gust
  • frunze de păpădie

Mod de preparare:

Se spală bine conopida şi se desface bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră, se scoate şi se lasă să se scurgă bine.

Usturoiul se căleşte într-un vas cu ulei încins. Se adaugă conopida imediat ce usturoiul începe să îşi schimbe culoarea şi se lasă la rumenit (conopida,) amestecându-se uşor din când în când. Se presară piper şi sare şi se acoperă totul cu apă călduţă. Se lasă la foc mic până ce conopida se înmoaie.

Se scoate pe platoul de servit şi se ornează cu frunze de păpădie bine spălate în multe ape şi scurse.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.