Conopida cu papadie si usturoi
PrinteazaConopida cu papadie si usturoi din: conopida, ulei, usturoi, sare, piper, frunze de papadie.
- 1 conopidă tânără
- 1/2 pahar ulei de măsline
- 4 căţei usturoi
- sare şi piper, după gust
- frunze de păpădie
Mod de preparare:
Se spală bine conopida şi se desface bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră, se scoate şi se lasă să se scurgă bine.
Usturoiul se căleşte într-un vas cu ulei încins. Se adaugă conopida imediat ce usturoiul începe să îşi schimbe culoarea şi se lasă la rumenit (conopida,) amestecându-se uşor din când în când. Se presară piper şi sare şi se acoperă totul cu apă călduţă. Se lasă la foc mic până ce conopida se înmoaie.
Se scoate pe platoul de servit şi se ornează cu frunze de păpădie bine spălate în multe ape şi scurse.
Pofta buna!