Conopida pe pat de peste
PrinteazaConopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru.
- 6 fileuri de cod
- 1 conopida mare
- 1 lamaie
- sare
- piper
- ulei
- cimbru proaspat
Mod de preparare:
Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai presărat un praf de sare. Scurgi peştele într-o sită şi laşi la răcit cinci minute. Mărunţeşti codul cu mâinile şi-l aşezi într-o tavă sau o cratiţă, adaugi ulei, zeama de lămâie, sare, pi¬per, cimbru după gust şi amesteci ingredientele.
Speli conopida şi o desfaci în bucăţele. Intr-o oală, pui apă la fiert cu sare, iar când clocoteşte adaugi bucheţelele de conopidă şi laşi să fiarbă 1-2 minute. Incingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti conopida opărită. Potriveşti de sare şi piper, apoi o aşezi uniform deasupra codului mărunţit.
Bagi la cuptor şi coci 30 de minute, până când se ru¬meneşte bine conopida. Decorezi cu crenguţe de cimbru verde.
Conopida pe pat de peste
Pofta buna!
Buna ideea de a pune conopida in felul asta